helena-logo

OM ROSIE OCH MIG....

Det råder ingen tvekan om vem som styr mitt liv... det är lilla Rosie... den mest fantastiska vovve jag någonsin har haft. Hon är en blandning av fransk bulldog och mops. Jag har alltid haft engelsk bulldog, men nu blev det, av en slump, bulldog light..och jag är överlycklig.

Jag är också lycklig och tacksam över att jag sedan många år arbetar med det jag tycker allra mest om.
Med min butik, med inredningsuppdrag för både privat och offentlig miljö, med färgsättning och blomsterdekorationer till bröllop och fest, samt som frilans journalist för olika inredningsmagasin och främst för  Sköna hem.

Efter intressanta år på UD, med två utlandsstationeringar i Mexico och Washington DC, utbildade jag mig till inredare vid
International Insitute of Interior Design i Washington DC. Jag har också gått journalistutbildningen på Poppius i Stockholm.

Och jag är en samlare, en sakletare...

Det är nog så med oss samlare, vi fäster oss vid våra saker... så mycket att det ibland är svårt att skiljas från dem, även till en mycket
kär kund. Det kan bero på att bakom varje föremål, varje tygbit , varje möbel ligger många timmars arbete. Det är en ständig jakt på det unika, det som ingen annan har hittat och att kunna se möjligheten i något som andra inte ser.

Jag har under alla år arbetat med  å t e r b r u k,  och det känns än mer rätt och riktigt i detta återvinningens tidevarv.

De senaste åren driver jag en sommarbutik i Torekov, på Bjärehalvön. Butiken ligger i en före detta keramikfabrik och jag håller öppet från påsk till slutet av september. Här finns travar med kuddar i unika textilier och jag har en stor samling med 40-70-tals tyger att botanisera bland. Jag färgar också mitt linne för att få fram egna kulörer. Här finner du även möbler, dekorativa föremål, kläder, sjalar,
utvalda böcker, doftljus, honung och ekologisk olivolja.
 

  • BUTIK
  • INREDNINGSUPPDRAG
  • FÄRGSÄTTNING
  • REPORTAGE
  • BLOMSTERARRANGEMANG

De flesta bilder du ser på mina sidor har jag tagit själv. De finaste har dock fotograf Anders Sällström från Halmstad fotat.

 

Välkommen in i Rosie´s och min värld....